DN 39, drumul morții

Drumul care leagă Constanța de Mangalia este unul pe cât de aglomerat, pe atât de periculos. De-a lungul timpului, aici s-au petrecut adevărate tragedii rutiere, din cauza șoferilor care circulă cu viteză, dar și a celor care întorc peste linia dublă continuă.

Șoferii care circulă pe DN 39 nu respectă marcajele de pe carosabil. Taie linia dublă continuă fără să le pese că își pun propriile vieți, dar și pe ale celor din jur în pericol.

Drumul care leagă Constanţa de Mangalia pare a fi blestemat. La sfârșitul anului 2013, o tânără de 20 de ani, studentă în Anglia, și-a găsit sfârșitul după ce a intrat cu mașina într-un copac. Culmea, șase luni mai târziu, o altă tânără de 21 de ani s-a stins din viață în apropierea aceluiași loc si împrejurări.

Exemplele continua putin mai la nord.

Neatenția și viteza excesivă sunt cauzele principale ale acestor accidente. De-a lungul anilor, zeci de persoane și-au pierdut viața pe traseul catre sudul litoralului.

Soluția salvatoare ar putea fi un parapet care să separe sensurile de mers. Oamenii legii au făcut și primul demers în acest sens in zona dintre Eforie Nord și Eforie Sud.

Reporter: Andreea Iliescu ; Imagine: Sorin Hulubei