Distracție cu droguri și dosare penale

Weekend cu peripeții, dar și cu dosare penale, pentru mai mulți tineri aflați pe litoral. Jandarmii constănțeni i-au surprins în timp ce consumau substanțe interzise, stricându-le distracția. Este vorba despre două acțiuni desfășurate în Mamaia și în Vama Veche.

Jandarmii Grupării Mobile Tomis au desfășurat, în perioada 19 – 21 august, o serie de acţiuni de combatere a traficului şi consumului de droguri de risc, în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, cu precădere în Vama Veche şi Mamaia. Cu această ocazie, oamenii legii au surprins în flagrant, şapte persoane care-şi confecţionau ţigarete artizanale, iar în imediata apropiere se simţea un miros înţepător. Primul caz a fost înregistrat sâmbătă seară, când jandarmii, aflați în patrulare în stațiunea Mamaia, au observat trei tineri agitaţi care la vederea echipajului au aruncat pe jos ţigaretele  tip joint-uri, au făcut stanga-mprejur, au mărit ritmul de mers şi s-au îndreptat spre mașină. Persoanele au fost somate şi au coborât din autovehicul, în interiorul căruia s-a găsit  o pungulita ce continea fragmente vegetale de culoare verde sub forma de muguri şi un grinder metalic de culoare neagră.

Al doilea caz a fost înregistrat luni, la Vama Veche, la ora 5 dimineața. Jandarmii au observat în apropierea unei terase din localitate, patru tineri care-şi confecţionau ţigarete artizanale, iar  în imediata apropiere se simţea un miros înţepător, specific drogurilor de risc. La vederea oamenilor în uniformă, persoanele au devenit agitate şi au încercat să fugă. Cei patru, cu vârste cuprinse între 22-34 ani, au fost somaţi şi li s-a făcut controlul corporal şi al bagajelor. Astfel, jandarmii au găsit două comprimate ecstasy, trei folii de staniol cu muguri vegetali de culoare verde şi un grinder metalic pentru confecţionat joint-uri.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru deținere și consum de droguri, iar  pastilele, substanţele halucinogene  şi grinderele au fost confiscate  pentru continuarea cercetărilor.

Redactor: Daniel Albu