Distracţia se va muta în sudul litoralului!

Protocol care va continua, timp de 5 ani, un eveniment cu tradiție, Liberty Parade, a fost aprobat. Printr-un act consfinţit de Consiliul Local Mangalia, distracţia se va muta pe plajele din zonă, pe tot parcursul verii! Producătorii  evenimentului au pus o condiţie: să le fie cedată porţiunea de plajă unde au loc concertele pe tot sezonului estival.

Solicitarea a fost susţintă de directorul de evenimente al Europa FM, Alexandru Baculea, care le-a declarat consilierilor din Mangalia, reuniţi în şedinţă, că, din cauza lipsei fondurilor, dar şi pentru că manifestarea are serioşi concurenţi pe piaţa de divertisment, Liberty Parade este în pericol de a nu se mai organiza anul acesta.

Mai mult, pe plaja dintre Saturn şi Venus ar urma să fie amplastă, pe tot parcursul verii, o scenă pe care, la finele fiecărei săptămâni, vor fi evenimente muzicale. Pentru aceasta va fi adus un studio mobil, dotat cu cele necesare transmisiunilor în direct.

Cea mai mare parte a solicitărilor au fost agreate de consilierii locali. Au existat, în schimb, voci care au spus că, printre acestea, se numără şi amplasarea unor beach baruri sau şezlonguri, care ar genera profit postului de radio, lucru ce nu ar fi îngăduit de lege.

Acesta a subliniat că, potrivit legii, nicio porţiune de plajă nu poate fi înstrăinată.

Directorul de programe al postului de radio a asigurat că nu vor solicita niciun leu Primăriei Mangalia pentru evenimentele de pe plajă, în schimb doresc să se autofinanţeze pentru susţinerea acestora.

Consilierii au aprobat protocolul, care va fi reînnoit anual, pentru o perioadă de cinci ani.

Redactor: Mihaela Marin