Dispar prețurile pentru cursele de noapte la taxi

Cei care au călătorit în ultima perioadă cu taxiul, au observat că la unele firme tariful este mult mai mare față de 1,78 lei pe kilometru la cursele de zi. Unele firme au deja noile prețuri afișate. Ce este nou este faptul că dispare definitiv tariful de exterior, iar tariful de noapte nu va mai exista decât la firmele care vor dori să aplice. Astfel, noul tarif va fi în jur de 2,61 lei pe kilometru.

Creșterea survine ca urmare a comandării unui audit la un expert autorizat în baza legii care spune că nu se poate merge cu un tarif mai mic decât suma tuturor cheltuielilor, iar acum fiecare firmă din Constanța o să mărească tariful. Reprezentanții taximetriștilor din județul Constanța au precizat că această modificare era necesară, deoarece prețurile la taximetre nu au mai fost modificate din anul 2008.

Deși firmele de taxi nu o să fie obligate să aibă același tarif, totuși, diferența nu trebuie să fie mai mare de 3 bani între acestea, potrivit legii. Deasemeni, COTAR estimează că prin această cale se va reduce numărul de taximetre care nu cuplează aparatul la curse.

„Camera Taximetriștilor le mulțumește clienților pentru înțelegere, pentru faptul că apelează la taximetriștii din Constanța. Trebuia să aliniem și noi tariful la un tarif normal, pentru a evita necuplarea aparatului de taxat sau alte metode care să fure clientul, să bage mâna adânc în buzunarul clientului. Pentru cei care au tarifele modificate, dacă nu cuplează aparatul sau clienților li se pare că sunt păcăliți și percep alte tarife decât cele de pe taxat, să reclame la Primărie, la Protecția Consumatorului, la Camera Taximetriștilor, la Dispecerate și să depună plângere penală”, a precizat Lică Neagu, Președintele Camerei Taximetriștilor din Constanța.

Altfel spus, toate firmele de taxi o să aibă prețul unic zi-noapte-exterior în jurul sumei de 2,61 RON. Șoferii de pe taximetre, în schimb, au o părere contrar așteptărilor. Aceștia estimează că numărul curselor va scădea, odată cu creșterea bruscă a prețului cu aproape 1 leu pe kilometru, astfel că profitul lor nu va crește, ci va rămâne la fel ca până acum.

Redactor: Robert Tănasă

3 thoughts on “Dispar prețurile pentru cursele de noapte la taxi

 • 14 iulie 2017 at 1:36
  Permalink

  Acest tarif este adevarata jecmaneala pe fata. In Bucuresti tariful este jumatate. Trebuie sa fii idiot ca sa comanzi taxi in Constanta.

  Reply
 • 15 iulie 2017 at 2:16
  Permalink

  In maxim 3 luni scadeti tariful!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.