Directorul Liceului Tehnologic ”Virgil Madgearu” din Constanța a fost demis

Incepând cu data de 25 octombrie, Marcu Camelia – Isabela nu mai este director a Liceului Tehnologic ”Virgil Madgearu” din Constanța. Decizia a fost luată de către Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în urma verificărilor efectuate la sediul unității de învățământ.

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța a hotărât eliberarea din funcția de director a Liceului Tehnologic ”Virgil Madgearu” Constanța a profesorului Marcu Camelia – Isabela, începând cu data de 25 octombrie.

Decizia Consiliului de Administrație a ISJ a survenit după analizarea rezultatului auditului efectuat la Liceul Madgearu și analizarea tuturor aspectelor sesizate. Au fost luate în considerare și petițiile depuse la Inspectorat de către cadrele didactice ale liceului menționat.

Doamna director Marcu Camelia a nemulțumit atât elevii școlii pe care o conduce, cât și profesorii aceleiași instituții. Concret: elevii claselor a XI-a au fost nemulțumiți de faptul că la începutul anului școlar au fost anunțați că vor învăța după amiaza, în condițiile în care până atunci, colegii lor din anii terminali aveau program de dimineață. Tinerii au fost revoltați de faptul că nu au fost consultați atunci când s-a stabilit modificarea.

Cadrele didactice s-au plâns că au fost jignite de directoarea liceului și din acest motiv au început demersurile pentru a o demite. În cadrul Consiliului profesoral din data de 7 septembrie, 45 de profesori din 52 existenți, au propus eliberarea din funcție a doamnei Marcu.

Pe 21 septembrie, inspectorii școlari Anca Dragomir și Anghelescu Mihaela au participat la o întâlnire cu Consiliul profesoral și directorul Marcu. Cu acesată ocazie, inspectorii au solicitat să li se pună la dispoziție decizia de numire a Consiliului de administrație pentru anul școlar 2017-2018 și Registrul de inspecții pentru consemnarea constatărilor. Directorul Liceului Madgearu a refuzat să prezinte documentele solicitate și a sustras, conform celor de la ISJ, Registrul de procese verbale ale Consiliului profesoral.

În urma deciziei de eliberare din funcție, fostul director Camelia-Isabela Marcu a declarat:

”Un inspector general numit fără concurs, folosind minciuna și falsul, demite un director numit prin concurs!… Miu Petrică încearcă de mult timp să facă o șmecherie, să-și construiască și să-și extindă cu repeziciune și grabă bolnavă, asemeni cancerului, propriul ISJ… Educația românească a luat-o într-o direcție greșită, promovând oameni asemeni d-lui Miu Petrică și cărora li se mai dă și putere de decizie pe mână. Este și nesănătos dar și foarte periculos când linia de demarcație este foarte fină devenind confuză când încerci să te dumirești care sunt intelectualii imbecili și care sunt intelectualii autentici.”

În Decizia Inspectoratului Școlar emisă în data de 20 octombrie este prevăzut faptul că începând cu data de 25 a acestei luni încetează contractul de management educațional încheiat între doamna Marcu Camelia și ISJ și că, începând cu aceeași dată, fostul director revine la catedra pe care este titulară. Decizia Inspectoratului poate  fi contestată la Tribunalul Constanța, în termenul pe care îl prevede legea.

Redactor: Ramona Caba