Direcția Sanitar Veterinară a început astăzi acțiunile de control

Două echipe de suport ale Direcției Sanitar Veterinare și 11 medici au început verificările in piețele și centrele în care sunt comercializate animale sacrificate.

Echipele verifică toate carcasele dar și documentele de proveniență.

Animalelor care ajung în abatoare sunt supuse examenelor ante-mortem și post mortem, după care sunt ștampilate. Ulterior carnea este pusă în vânzare. Producătorii trimit la sacrificare un număr limitat de miei sau iezi, în funcție de cereri.

Prețul cărnii de miel variază între 23 și 30 de lei. Oamenii pun bani deoparte ca să poată respecta tradiția de Paște.

Până de Paște în piețele constănțene se vor inmulți comercianții de carne de miel, ied și ouă. Până atunci inspectorii vor continua controalele și vor aplica sancțiuni acolo unde există deficiențe.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; imagine: Cristian Rizea