Direct de pe băncile şcolii, în şomaj (VIDEO)

În această situaţie sunt tot mai mulţi tineri care iau cu asalt ghişeele agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din Constanţa ca să işi depună dosarele pentru indemnizaţie. În condiţiile in care nu işi găsesc job, absolvenţii spun că sunt buni şi banii de la stat.

Tinerii sub 25 de ani intră în șomaj pe bandă rulantă. Printre cei care îngroașă rândul șomerilor sunt și absolvenții de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat. Unii se pregătesc pentru sesiunea de toamnă, alţii işi caută de muncă, dar sunt mulţi care işi depun sosarul pentru şomaj.

Indemnizaţia de şomaj, de 250 de lei, se acordã pe o perioadã de 6 luni. Nu este mult, spun tinerii, dar în condiţiile în care nu au loc de muncă sunt buni şi aceşti bani.

Pentru mulţi absolvenţi, indifferent de studii nici măcar străinătatea nu mai este o opţiune. Sunt constienţă că criza a afectat majoritatea statelor.

Absolvenții instituțiilor de învățământ beneficiazã de indemnizaţii de şomaj numai în condițiile în care: sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi nu realizeazã venituri.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Bogdan Grigorescu