Diplome de recunoaștere pentru rezerviști

La sediul  Prefecturii  din Constanța, cadrele constănțene active și în rezervă din Ministerul Afacerilor Interne, au participat la aniversarea “Ziua Rezervistului Militar”, omagiat în fiecare an, în data de 31 mai. În cadrul aceluiași eveniment a fost sărbătorit și cel de-al 26 – a an de la înființarea Asociației Naționale a Cadrelor militare în rezervă și în retragere din MAI.

La eveniment dedicat sărbătoririi Zilei Rezervistului Militar au participat reprezentanți ai tuturor structurilor asociative ale militarilor în rezervă și în retragere. Acest eveniment reprezintă o recunoaștere a aportului celor care au servit țara sub drapel, în armata activă.

Un moment special a fost cel în care au fost acordate 11 diplome de onoare.

Domnul Neculai, un adevărat patriot, a fost instructor de  aviație și a participat la câteva misiuni, în anii 80, în Angola.

La nivelul județului Constanța, există un număr de 10.000 de rezerviști din toate structurile asociative militare. Această zi a fost instituită prin Hotărâre de Guvern, în anul 2010, ca o expresie a respectului de care trebuie să se bucure cei care au muncit într-o instituţie prestigioasă, aşa cum este Armata României şi ca o apreciere a societăţii românești faţă de rezerviştii care şi-au servit cu devotament şi onoare ţara.4

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea