Din șofer, pieton

Conducătorii auto care care vor încălca regulile Noului Cod Rutier vor fi obligaţi să dea din nou examenul scris pentru a-şi recupera permisul. Dacă acest proiect va fi aprobat, măsura se aplica celor care au încălcat legea de cinci ori pe durata unui an. Aceasta fiind doar una dintre modificările pe care aleșii vor să le aducă Codului Rutier.

Parlamentarii români au pus gând rău șoferilor. Aceștia au propus un nou proiect de lege ce prevede modificarea Codului Rutier. Prin urmare, conducătorii auto care vor încălca regulile de circulație în mod repetat vor fi obligați să susțină din nou examenul scris, pentru a-și primi permisul inapoi. Această lege se va aplica în cazul celor care au încălcat legea de 5 ori pe durata unui an și au fost sancționați. Șoferii nu par a fi întru-totul cu noul proiect.

Cu toate acestea, instructorii auto par să fie de acord cu această nouă propunere.

Aceasta nu este singura modificare pe care vor să o aducă autoritățile Codului Rutier. Mai mult, persoanele care nu au cel puțin  învățământul obligatoriu nu vor mai putea susține examenul pentru permis.   Această prevedere vine și datorită faptului că mulți șoferi și-au cumparat, de fapt, permisul de conducere. Surprizele nu se opresc aici! Aleșii vor schimbarea Codului și în ceea ce privește claxonatul.  Astfel, șoferii care sunt prinși făcând abuz de claxon vor fi lăsați pe loc fără carnet. Cu toate acestea, nu toți semnatarii știu însă cum vor putea fi aplicate sancțiunile.  Deși initiatorii acestei propuneri legislative susțin că toate ideile lor vor reduce numărul șoferilor agresivi,  senatorii nu au cerut până acum opinia Ministerului de Interne sau a Poliției Române.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea