Din nou se lucrează la Autostrada Soarelui

Așa cum era de așteptat, traficul rutier pe Autostrada Soarelui a început să crească, de la o săptămână la alta, pe ambele sensuri de mers. Cu toate că ne apropiem de mijlocul acestui sezon estival, cei responsabili cu starea drumului efectuează, abia acum, diverse lucrări de reparații, deși au avut luni bune la dispoziție pentru acestea.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, luni, 26 iunie, au fost programate diferite lucrări pe autostrăzile A1 Sibiu – Deva și A2 București – Constanța.  Dat fiind faptul că până la începutul sezonului estival, reprezenrtanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu au avut timp pentru remedierea problemelor legate de cele două autostrăzi,  a fost nevoie de restricționarea traficului rutier, acum, aproape de finele lunii iunie.

Potrivit Centrului Infortrafic, lucrările sunt desfășurate după următorul program:

A2: – pe podul de la kilometrul 12, sensul de mers către litoral (interval orar  09:00 – 12:00);

– pe banda a doua a aceluiaşi sens de mers, între kilometrii 21 şi 22 (interval orar  12:00 – 17:00);

– pe banda a sensului de mers către capitală, pe tronsonul kilometric 99 – 104 (interval orar 10:00 – 19:00);

– pe banda a doua a aceluiaşi sens de mers, între kilometrii 160 şi 158, pe Podul Cernavodă (interval orar 10:00 – 20:00).

De precizat că astfel de lucrări au mai avut loc, cu circa 2 săptămâni în urmă, în condițiile în care, până luna aceasta, nimeni nu și-a bătut capul pentru remedierea problemelor din asfalt, așteptând, parcă, începerea sezonului estival. Turiștilor care tranzitează autostrada A2 li se recomandă să circule cu atenţie sporită şi viteză redusă în zona lucărilor şi să semnalizeze din timp la schimbarea benzii de circulaţie, nu înainte de a se asigura temeinic. Măcar ei să fie prevăzători.

Redactor: Daniel Albu