Digitalizarea revistelor dobrogene

Proiectul ”De la regional la național: reviste dobrogene ale României Mari, în perioada interbelică” a fost declarat câștigător de Ministerul Culturii, prin Administrația Fondului Cultural Național. Inițiativa aparține Bibliotecii Județene ”Ioan N. Roman” și va fi pusă în practică în perioada iunie-noiembrie 2018.

Biblioteca Județeană „I.N. Roman” din Constanța intră într-un proces de apdatare la vremurile actuale prin proiectul care vizează digitalizarea unor reviste dobrogene din perioada interbelică. Publicațiile care se vor găsi și în mediul virtual sunt: Analele Dobrogei, Dobrogea cincizeci de ani de vieață românească, Arhiva Dobrogei, Pontice și Revista dobrogeană.

Corina Apostoleanu a explicat pentru Litoral Tv cum se va desfășura procesul digitalizării revistelor de specialitate. Un rol important în cadrul proiectului îl vor avea adolescenții voluntari de la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” și Liceul Teoretic ”George Călinescu”.

Prin intermediul acestui proiect, reprezentanții instituției își propun să conserve și să promoveze patrimoniul cultural dobrogean, în anul centenarului Marii Uniri.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet