Diferențe enorme de prețuri în Satul de vacanță și Mamaia

Satul de vacanță rămâne în continuare zona turiștilor cu buget limitat, în timp ce în Mamaia prețurile urcă și cu 100 %. Cu toate acestea, nimeni nu duce lipsă de clienți.

O zonă a contrastelor. Astfel se poate defini municipiul Constanța cu Satul de vacanță și stațiunea Mamaia. În prima locație, hamsiile și micii sunt disponibili la tot pasul cu prețuri derizorii. Ospătarii teraselor se laudă chiar cu prețuri foarte mici și la meniul zilei, care cuprinde două feluri de mâncare precum și desert.

O mulțime de turiști din Mamaia vin aici doar ca să mănânce. Cu toții caută evident, să consume cît mai puțin din  bugetul de vacanță.

Dacă intrăm în stațiunea Mamaia, în schimb, cu fiecare pas, cresc și prețurile.  În zona teraselor prețurile urcă amețitor. Cu excepția autoservirilor, foarte puține restaurante oferă meniul zilei. În Mamaia, o porție de mâncare pornește de la aproximativ 20 de lei. Bineînțeles, depinde de renumele restaurantului, dar mai ales de zona în care te afli. Turiștii resimt din plin că se află în cea mai căutată stațiune de pe litoral.

Prea puțini vizitatori mai țin însă cont de banii pe care îi dau pe mâncare, mai ales după o zi de plajă. Deși prețurile din stațiunea Mamaia sunt mai ridicate, nicio terasă nu duce lipsă de clienți.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea