Dieta Dukan este considerată una din cele mai populare diete in lumea intreagă

Dukan este o dieta restrictivă, insă vă permite să mancați ce cantitate doriți  din alimentele permise. Și vă promite o slabire rapidă, până la 10 kilograme sau chiar mai mult, in funcție de fiecare persoană.

Principiile dietei Dukan sunt relativ simple și se bazează pe consumul  proteinelor. Acestea au ca rezultat metabolic substanțe care se elimină prin intermediul rinichilor, de aceea dieta presupune un mare consum de apă.

Dieta Dukan are 4 faze

Prima ar fi faza de atac

In aceasta perioadă aveți voie să consumați doar alimente proteice, minim 1,5 litri de apă plată pe zi și obligatoriu 2 lingurițe de tărâțe de ovăz in fiecare zi. Nu aveți voie să folosiți ulei la prepararea alimentelor și de preferat ar fi să consumați iaurt degresat și maxim 3 ouă fierte pe săptămână

In fiecare zi trebuie să gasiți o jumătate de oră in care să faceți mișcare sau să mergeți in pas alert.

A II a fază este Croaziera, in care puteți combina alimentele pe zile. O zi consumați legume, 3 zile proteine sau pentru o slăbire mai lentă dar mai sănătoasă  puteți varia o zi de proteine pure cu o zi in care adaugati și legume. Puteți opta pentru: roșii, castraveți, ceapa, usturoi, praz, sparanghel, pastăi de fasole, salată, verdețuri, morcovi, ardei, dovlecei, țelină, ridichii și vinete.

A III a etapă  este cea de consolidare

In această fază  se introduc și mai multe legume, dar și carbohidrații, mai exact mese de fructe si cerealele.

Iar ultima etapă, a 4 a, este faza de stabilizare

Această etapă presupune de fapt adoptarea pe viață a unui nou regim alimentar care să vă permită menținerea greutății in limite normale. O zi pe săptămână, la alegere, se consumă numai proteine pure.
Un alt avantaj al acestei diete, demn de luat in considerare, il reprezintă faptul că permite persoanei care o urmează să consume câte mese dorește in fiecare zi.