Diamantele, cele mai bune prietene ale femeilor (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qMXoWj0Dv4I[/youtube]Rubine, safire, diamante, smaralde şi cuarţuri – toate aceste pietre preţioase şi semipreţioase pot fi admirate la pavilionul expoziţional din staţiunea Mamaia. Expoziţia cu vânzare este deschisă până mâine seară.

Piatra care vă face cu ochiul este cea care vă poate aduce o stare de bine. Nu o spune noi, ci organizatorii târgului de bijuterii din  Mamaia. Aici puteţi găsi diamante, rubine şi safire, dar şi pietre semipreţioase.

La târg au fost prezenţi peste 30 de expozanţi din mai multe zone ale ţării, printre care energeticieni şi geologi. Aceştia ne-au introdus în tainele cristalogiei.

Eleganţa pietrelor preţioase este pusă în lumină şi mai mult de creator, în special dacă acestea sunt lucrate manual.

Bineînţeles, vizitatoarele au fost cele mai încântate de exponate.

Cristalele au fost scoase la lumină din minele din ţara noastră dar şi din Brazilia, Chile, India şi Statele Unite.  O astfel de piatră se vinde la târg cu 210 lei. În general, brăţările din rubine, safire, smaralde au preţuri cuprinse între 80 şi 250 de lei, iar colierele între 300 şi 500 de lei. Cel mai scump exponat este un tanzanit care valorează 2.300 de euro.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: George Dima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.