Diabetul, boala secolului (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rxP3zIxA2iw[/youtube]Nu foarte multi stiu faptul ca in mod normal o analiza de glicemie se face macar o data pe an. Statisticile arată că românii nu merg la medic decât atunci cînd boala ajunge in stadiu avansat. Singurul medic nutritionist din Mangalia se confrunta zilnic cu aceste cazuri şi spune că foarte mulţi locuitori ignoră primele simptome.

In Romania, una din trei persoane detine in familie un caz de diabet, ceea ce inseamnă că ora actuala exista 800 de mii de persoane cu această boală.

In ultimele trei decenii numarul persoanelor care sufera de diabet zaharat s-a triplat, la nivel mondial. Astfel ca, in anul 2000 erau 171 de milioane de bolnavi fata de 2011 cand tot la nivel mondial s-au inregistrat 347 milioane de diabetici.

Factorii care declanseaza aceasta boala sunt diversi. Asa ca regimul sedentar de viata, dieta nu foarte sanatoasa si bogata in calorii fac foarte usor dintr-o persoana sanatoasa, una bolnava. Aici se mai adauga si consumul de tutun, un nivel de colesterol ridicat sau o tensiune arteriala inalta.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Dragos Ivan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.