Dezvăluiri incendiare ies la iveală in dosarul de trafic de persoane

Autoritățile de la Constanța au reținut zeci de membri ai grupării infracționale. 18 dintre suspecții aflați în România au ajuns după gratii.

Întreaga desfășurare de forte din curtea Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din Constanța s-a mutat la sediul DIICOT. Procurorii au audiat zeci de persoane în dosarul de prostituție și proxenetism.

Rețeaua infracțională de la malul mării era cunoscută la nivel international . Româncele erau la mare căutare peste granite, în mai multe orașe din Franța. Rețineri au avut loc și la Paris, Dijon, Lyon, Bordeaux și Marsilia.

De peste 24 de ore au avut nevoie autoritățile pentru a-i aduna pe proxeneți, dar și pe prostituate, atît din România cît și din Franța. Peste 100 de persoane au fost audiate la sediul DIICOT, iar pe numele a 18 dintre ele au fost emise deja mandate de reținere. Restul urmează să fie prezentate în fața magistraților Palatului de Justiție. Scandalul de prostituție de la Constanța ține și primele pagini ale presei franceze. Potrivit cotidianului Liberatio, treizeci de persoane bănuite că ar face parte dintr-o rețea de proxenetism care exploata românce au fost reţinute, în România şi Franţa. Investigaţia este efectuată de Direcţia franceză pentru combaterea traficului de persoane în colaborare cu autorităţile române şi cu Europol.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima