Dezbateri despre soarta plajelor din stațiuni

Vizita ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor a stârnit controverse în rîndurile hotelierilor de pe litoral. Operatorii din turism se plâng că ministrul a inspectat plaja Modern în loc să se intereseze de problemele celor care investesc în stațiunea Mamaia. Printre ele se numără și imposibilitatea ca fiecare hotel să își poată concesiona plaja din dreptul său.

Reacție vehementă a patronilor de hoteluri din stațiuni împotriva ministrului mediului Cristiana Pașca Palmer care a ajuns la Constanța pentru o inspectare a plajelor lărgite. Ei doreau o întrevedere cu ministrul pentru rezolvarea unor probleme vechi de zeci de ani în turismul de pe litoral. Mai mult decât atât, operatorii din turism se plâng că nu au fost anunțați de vizita ministrului.

În timp ce oficialul discuta cu jurnaliștii problemele plajelor din Constanța, criticile la adresa ei nu conteneau. Printre ele și modul în care se concesionează plajele din stațiuni. Hotelierii se plâng că loturi de zeci de hectare sunt scoase de Apele Române la licitație și ajung apoi să fie subînchiriate. În aceste condiții foarte puține hoteluri reușesc să închirieze plajele din dreptul lor.

Operatorii din turism susțin că ar fi de acord să plătească primăriilor serviciile de igienizare a plajelor în condițiile în care ei nu au dotările necesare pentru astfel de operațiuni. Totul ar fi posibil doar în condițiile în care legislația de concesionare a plajelor ar fi schimbată.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea / Adrian Florea