„Dezastrul din Colectiv”, văzut de o lume întreagă

13 martie 2016, data la care o lume întreagă va fi martora tragediei naționale din Clubul Colectiv. Potrivit dezvăluirilor postului de televiziune Discovery Channel, astăzi la ora 22.00 a României, va fi difuzat, în documentarul care reface filmul incendiului din clubul bucureștean. „Dezastrul din Colectiv” se numește producția, de la care nu vor lipsi efectele speciale care reconstituie momentul incendiului, dar nici mărturiile impresionante ale supraviețuitorilor.

44 de minute pline de suspans, tristetețe extaz și agonie. Potrivit realizatorilor Discovery Channel. „Dezastrul din Colectiv” va prezenta, in ordine cronologica, faptele care s-au petrecut in acea noapte in Bucuresti, asa cum au fost relatate de cei direct implicati – supravietuitori, familii ale acestora, autoritati si cadre medicale care au luat parte la operatiunile de salvare.

“Suntem extrem de recunoscători față de martorii implicați în această producție, pentru curajul și deschiderea lor de a-și face cunoscute poveștile, astfel încât publicul să înțeleagă mai bine ce s-a întâmplat pe 30 octombrie 2015. Mulțumită lor, am reușit să aprofundăm într-o manieră echilibrată evenimentele din acea noapte, oferindu-le telespectatorilor o perspectivă amplă asupra acestei tragedii”, declara Charlotte Reid, producator executiv pentru Discovery Networks International.

Unul dintre cele mai dramatice momente, momentul cînd a izbucnit incendiul, a fost reconstituit cu ajutorul lui Nick Allder, expert international in efecte speciale, multiplu premiat pentru productii precum “Alien” (1979) sau “Al cincilea element” (1997), prezent in calitate de consultant pe aspecte ce tin de siguranta. Însă la realizarea documentarului a participat și o echipă românească de producție, condusă de Mihai Predescu, producator cu peste 20 de ani de experienta in domeniul productiei TV internationale, menționează aceeași sursă.

Redactor: Andreea Barbu