Dezastrul de la examenul de bacalaureat s-a repetat și în această sesiune (VIDEO)

În Constanța nu au promovat nici măcar 50% din candidați iar în Năvodari s-a picat pe capete! Acum elevii își pun ultima speranță în contestații.

Încă de la primele ore ale dimineții elevii s-au prezentat la centrele de examen pentru a afla rezultatele. În ciuda faptului că nu s-au pregătit pentru a susține examenul maturității cei mai mulți dintre candidați au sperat până în ultima clipă că se vor număra printre cei admiși. Astfel, vestea că au picat i-a luat prin surprindere pe cei mai mulți dintre ei. Elevii cred că au fost neîndreptățiți și acum își pun toate speranțele în contestații.

Pe de altă parte afișarea rezultatelor a adus și zâmbete. Elevii care s-au văzut pe lista celor admiși au sărit în sus de bucurie și cu greu și-au stăpânit emoțiile. Pentru mulți nici nu a contat nota ci doar faptul că au reușit să promoveze examenul.

Părinții au fost alături de ei de fiecare dată și le-au împărtășit emoțiile..unii cu greu și-au stăpânit lacrimile…

În Constanța procentul de promovabilitate înainte de contestații a fost de sub 50%. Nici în Năvodari rezultatele nu au fost mai bune, din contră..

În această sesiune a examenului de bacalaureat nu a reușit nici un candat să obțină nota 10 . În schimb cele mai multe note au fost cuprinse între 6-7. Acestea nu sunt însă rezultatele finale. În intervalul zilei de astăzi candidații pot depune contestațiile iar rezultatele finale vor fi afișate pe 5 septembrie. Anul trecut şcolar, în sesiunea de bacalaureat august-septembrie 2011, s-a înregistrat un procent de promovabilitate de 11%.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu