Dezastrul de la examenul de bacalaureat are toate șansele să se repete (VIDEO)

Fără să aibă habar de vreo noțiune de informatică, elevii constănţeni s-au prezentat astazi, foarte degajați, la proba de competenţe digitale.

Examenul de bacalaureat este tratat cu indiferenţă de cei mai mulţi candidaţi chiar şi în cea de a doua sesiune. După ce au avut la dispoziție toată vara ca să se pregătească, elevii par să nu conștientizeze nici în ultima clipă importanța examenului de bacalaureat.

Deşi fac parte din Generația Facebook şi Messenger elevii nu dovedesc că au alte cunoştinţe de informatică pentru a promova examenul, în schimb sunt mândri că se descurcă pe rețelele de socializare.

Chiar ei recunosc că în timpul verii au facut orice în afară de a învăţa pentru examenul de bacalaureat. Fie că și-au pierdut vreme la plajă sau în cluburi, de frecventarea cursurilor de la centrele de pregătire nici nu se pune problema. Astfel că, elevii mizează pe noroc pentru a promova examenul.

Rezultatul obținut de fiecare candidat la evaluări nu se exprimă prin note sau prin calificative, ci prin stabilirea nivelului de competență. Prima proba scrisa, limba și literatura română a sesiunii curente se va desfășura luni, 27 august. Aceasta va fi urmată marți, 28 august, de proba de limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului este programată miercuri, 29 august. Ultima proba scrisa a examenului,  cea la alegere a profilului și specializării – va avea loc vineri, 31 august. Pe data de 2 septembrie vor fi afișate primele rezultate.În aceeași zi vor fi depuse contestațiile. Acestea vor fi soluționate în intervalul 3-4 septembrie. Afișarea rezultatelor finale va avea loc la  5 septembrie.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Bogdan Grigorescu