Dezastru la Institutul Marius Nasta

Blocul operator și secția de Anestezie-Terapie Intensivă din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din București își sistează activitatea. Hotărârea a fost luată de inspectorii sanitari în urma controalelor, după ce trei pacienți au murit din cauza infecțiilor nosocomiale.

Trei pacienţi ai Institutului “Marius Nasta” din București  s-au contaminat pe durata internării în spital, cu o bacterie agresivă și au decedat.  Pacienții au fost infectați cu acinetobacter, o bacterie care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă.  Aceasta se poate transmite prin contact direct cu persoane sau cu suprafețele infectate. Astfel  inspectorii sanitari au decis  sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei de Anestezie-Terapie Intensivă din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din București.

“Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca și cele ale probelor recoltate în data de 13.02.2019 de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă”, anunță Ministerul Sănătății.

Activitatea blocului operator și a sectiei de Anestezie – Terapie Intensivă din cadru Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din București va fi reluată numai după ce se vor aplica procedurile de curăţenie şi dezinfecţie terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme.

Redactor: Alexandra Panait