Deținutul evadat a fost prins

Deţinutul care a evadat acum o săptămână de la Penitenciarul Pelendava a fost prins. Bărbatul executa o pedepsă de trei ani de închisoare pentru furt calificat. Potrivit unor surse, decizia de a evada are legătură cu o dezamăgire amoroasă care îl măcina pe deținut. Gestul îl va costa pe acesta majorarea pedepsei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au reușit să-l prindă pe deținut intr-un imobil nelocuit din comuna Calopăr.  Bărbatul are 36 de ani este din Moţăţei, și a evadat din Penitenciarul Dolj. Acum, acesta urmează a fi încarcerat în Penitenciarul Craiova.

“Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii stări de fapt, urmând ca la definitivarea acestora să fie făcute propunerile corespunzătoare unităţii de parchet competente”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Dolj.

La momentul evadării, bărbatul efectua o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru furt calificat. Totodată, cel prins are o activitate infracțională veche, el este cunoscut în Italia ca un proxenet periculos.  În urmă cu cinci ani, George Marian Măciucă devenea vedetă în presa din Italia după un episod tulburător petrecut chiar în fața unei școli. În dimineața acelei zile, o femeie de 27 de ani pe care Măciucă și concubina sa o obligau să se prostitueze, reușise să fugă din casa în care era sechestrată. Presa italiană prezintă povestea Valentinei, victima care crezuse că vine la cules de struguri, dar ajunsese în altă parte. Când a reușit să scape, aceasta a cerut ajutorul unor trecători și a anunțat poliția.

Deși la momentul respectiv a fost cercetat și condamnat pentru proxenetism, George Măciucă a reușit să scape de închisoarea din Italia și s-a întors în România. Aici a dat o spargere care i-a adus o condamnare pentru furt calificat. Pe 25 noiembrie, în jurul orei 18. 30 a profitat de un moment în care nu era supravegheat și a fugit din penitenciar. Potrivit unor surse, dorul de iubita sa l-a făcut pe tânăr să recurgă la acest gest. Nu știm dacă s-au revăzut sau nu, dar cert este un lucru, condamnatul se va alege cu majorarea pedepsei pentru infracțiunea de evadare.

Redactor: Oana Jărloianu