Detașamentul de jandarmi de la Cernavodă are un erou (VIDEO)

Este vorba despre Mihai Constantin Stoica, plutonierul care, în luna iulie, a salvat un băiețel de la înec, pe o plaja din Năvodari. Pentru fapta sa, jandarmul a primit o diplomă de merit şi se află pe lista celor propuşi pentru avansare pentru merite deosebite.

Incidentul s-a petrecut la mijlocul lunii iulie. Mihai Constantin Stoica se afla pe plaja din Năvodari împreună cu familia. La un moment dat, din valuri, a auzit strigăte de ajutor.

Fără să ezite, s-a bărbatul s-a aruncat în valurile mării.

Pe langa băiatul de numai şapte ani, curenții puternici mai târâseră şi trei femei în largul mării. Exemplul plutonierului a fost urmat și de alți bărbați care s-au aventurat și ei în larg pentru a salva femeile rămase în apă.

Unul dintre bărbați nu a mai reușit să reziste valurilor și, deși a salvat celelalte femei, viața sa a fost pusă în pericol. Pentru a-l ajuta, Mihai Constantin Stoica s-a alăturat echipei de salvamari.

Pentru a-l recompensa, cu ocazia zilei inspectoratului de Jandarmi Județean Constanta, plutonierul Mihai Constantin  Stoica a primit o diplomă de merit şi a fost propus la avansare pentru merite deosebite. Dar, cu toate acestea, el nu consideră că actul său a fost unul deosebit şi spune că şi-a făcut doar datoria de om.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Gabriel Niculae