Despăgubiri de 8 milioane de euro, în dosarul Beirut

George Karam, fostul patron al Restaurantului Beirut din Constanța, rămâne sub control judiciar. De asemenea, Magistraţii Curţii de Apel au decis acordarea de despăgubiri, în cuantum de 8 milioane de euro, familiilor celor trei fete decedate, în teribilul incendiu.  Decizia instanței este definitivă.

Judecătorii Curții de Apel Constanța au luat prima decizie definitivă, în dosarul Restaurantului Beirut din Constanța. Ei au decis acordarea de despăgubiri, în cuantum de 8 milioane de euro, familiilor celor trei fete decedate, în teribilul incendiu, de acum 3 ani. Totodată, s-a hotărât ca fostul patron al restaurantului, George Karam, condamnat de prima instanţă la 10 ani de închisoare, să rămâne sub control judiciar, cu interzicerea unor drepturi. Tot sub control judiciar rămâne și Pavel Constantin, de asemenea inculpat, în acest dosar.  În rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului General, se precizează faptul că  cei doi au modificat, fără drept, clădirea, în care funcţiona restaurantul Beirut. Reprezentanții Ministerului Public menționează că inculpații au modificat clădirea restaurantului în mod ilegal, iar consecinţa a fost moartea celor a trei tinere şi distrugerea întregului imobil.

Reamintim că nenorocirea s-a produs, pe data de 5 Aprilie 2014, când restaurantul Beirut a fost cuprins de un incendiu violent, iar trei tinere artiste au ars de vii. Este vorba despre Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă, cunoscută ca Micki şi Nicoleta Vasiliţeanu, care au fost găsite carbonizate, într-un vestiar.

Redactor: Lavinia Barbu