Desi suntem in plina vara, legumele si fructele se mentin la aceleasi preturi (VIDEO)

Desi suntem in plina vara, legumele si fructele se mentin la aceleasi preturi. Cel putin atunci cand vorbim despre pietele din Mangalia. Iar litoralul este cunoscut pentru cele mai ridicate tarife din tara, in plin sezon estival. Cu toate acestea, producătorii spun ca pe seceta, facturile de apa sunt mult mai mari, de aici şi preturile ridicate.

Cele mai ieftine legume si fructe, cu siguranta nu se alfa in sudul litoralului. Motivul este unul simplu. Cum ploile lipsesc, culturile necesita mult mai multa atentie. Tanti Maria, spune ca ea plateste milioane de lei doar pentru consumul de apa.

Acesta nu este singurul motiv. Moneda euro dar si preturile carburantilor din ultimele zile au dus la scumpiri. Iar legumele si fructele sunt doar inceputul.

Si uite asa, un turist care ajunge pe litoral trebuie sa scoata mai mult din buzunar, chiar daca isi face cumparaturile din piata.

Doar in Bucuresti tarifele legumelor si fructelor au scazut in ultimele zile. In capitala pretul unui Kg de de rosii costa 4lei iar in Mangalia cele mai ieftine rosii ajung la 4 lei si 50 de bani ba chiar si 5 lei.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Dragos Ivan