Descoperire impresionantă la biserica sfântul Dumitru din Constanța (VIDEO)

În timpul renovării, lucrătorii au găsit o raclă din argint, în care se aflau mai multe moaște de sfinți, dar și un document vechi scris în limba greacă. După traducerea textului, preoţii au aflat că moaștele aparţin mai multor sfinți, printre care Sfântul Constantin cel Mare, Cuviosul Iacov Iviritul, Apostolul Filimon și Sfântul Nou Mucenic Teodor.

Sfânta descoperire a fost făcută sâmbătă dimineață. Un grup de copii care ajuta la curăţenie a dat din întâmplare peste moaşte.

În cutie, alături de moaște, care aveau fiecare câte un bilețel cu numele sfântului căruia îi aparțin, a fost găsit și un document în limba greacă. După traducerea acestuia, preoţii au aflat că racla conține părți din moaștele Sfântului Constantin cel Mare, ale Cuviosului Iacov Iviritul, ale Apostolului Filimon, ale Sfântului Nou Mucenic Teodor, ale Sfântului Modest, ale Sfintei Varvara, ale Sfinţilor fără de arginţi, ale Sfântului Trifon, ale Sfintei Teoctista şi ale unui sfânt anonim.

Oamenii bisericii cred că racla cu Sfintele Moaște a fost, cel mai probabil, ascunsă în clopotnița bisericii în anii `60 pentru a o proteja față de autoritățile comuniste. Descoperirea nu poate decât să îi bucure pe enoriași.

Racla cu sfintele moaște va fi expusă spre închinare credincioșilor începând cu seara zilei de joi, 25 octombrie, la biserica „Sf. Dumitru” din cartierul constănţean Faleză Nord.

Reporter: Catalin Schipor ; Imagine: Alex Ionescu