Descinderi de amploare în Capitală

Nu mai puțin de 15.000 de persoane apar în evidențe că ar locui la trei adrese din București. Ancetatorii au indicii că două grupuri infracționale au vândut cu câte 200 de euro vize de flotant pentru cetățeni din Republica Moldova.

Descindendri în această dimineaţă in Capitală, într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii. Sunt nouă mandate de aducere pe numele unor indivizi care sunt suspectaţi. Două grupuri infracţionale ofereau servicii contra cost unor cetăţeni străini, preponderent din Republica Moldova pentru obținerea unor cărţii de identitate româneşti, declarând în fals că aceştia locuiesc la adresele lor. Sumele pentru acest serviciu ar fi fost între 150 şi 200 de euro. Conform poliţiştilor, 15.000 de persoane figurează cu domiciliul la trei adrese din sectorul 3.

“Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Ordine Publică şi Poliţia Sectorului 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pun în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară în Capitală  şi  pun în executare 9 mandate  de  aducere într-un dosar privind infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat şi fals în declaraţii”, anunţă Poliţia Municipiului București.

Audierile în acest caz se vor desfăşura la sediul Serviciului Ordine Publică şi la Secţiile 11, 12 şi 23 Poliţie.

Redactor: Cristina Niță