”Deschide ochii” împotriva traficului de persoane

„Traficul de persoane există!” Acesta este mesajul transmis tinerelor eleve de liceu de la Colegiul Național Kemal Ataturk din Medgidia. Activitatea a reunit adolescenții pentru a trage un semnal de alarmă asupra pericolelor la care sunt expuși. Evenimentul s-a desfășurat sub forma unor sesiuni de prezentări într-un cadru semiformal.

Cu prilejul întâlnirii a fost marcată Ziua europeană împotriva traficului de persoane. Evenimentul este sărbătorit, din 2006, pe data de 18 octombrie. De fiecare dată au fost abordate teme de actualitate cum ar fi prevenirea traficului de persoane,  rolul campaniilor antidrog sau prevenirea delicvenţei juvenile.

În fiecare an, elevii Colegiului Național Kemal Ataturk desfăşoară activităţi, chiar campanii împotriva traficului de persoane. Astfel atrag atenţia întregii comunităţi asupra fenomenului împotriva căruia luptă numeroase instituţii şi organizaţii din întreaga lume.

Activitatea a atras atenția elevilor, care spun că au primit informații care le sunt de ajutor. Tinerele au înțeles scopul acțiunii și au spus că vor transmite informația mai departe.

Specialiştii spun că victimele sunt în general tinerele care nu se informează suficient cu privire la oportunitățile apărute „peste noapte”. În general, adolescentele spun „Nu mi se-ntâmplă tocmai mie”…. dar situația nu stă chiar așa. Mesajul ,,Deschide ochii!” ajută la conștientizarea pericolului la care se supun unele tinere.

Redactor: Daniel Albu