Deputatul Liliana Mincă, membru PSD!?

Migrația politică a unor deputați pare fără sfârșit. Faptul că suntem într-un an electoral acutizează schimbările în speranța că prelungirea mandatelor este asigurată. Un exemplu elocvent de migrație politică multiplă o oferă deputatul Liliana Mimcă, proaspăt membru PSD, după ce a colindat prin patru formațiuni politice.

”Scopul scuză mijloacele” sau ”interesul poartă fesul” sunt vorbe din bătrâni care și-au menținut autenticitatea mai ales în rândul politicienilor. Cel mai recent exemplu a venit din partea a șase deputați UNPR, printre care și Liliana Mincă, soția consilierului local și candidat PRM la Primăria Mangalia, Ion Mincă. Aceștia au descoperit că preferă să activeze în PSD.

“Ne-am înschis, deci am și depus în Biroul Permanent, cererile prin care începând de astăzi, noi vom activa în grupul PSD. Eu chiar am făcut parte din PSD până de curând, când UNPR-ul și-a făcut grup propriu”, a declarat Liliana Mincă.

Gestul deputatului a fost motivat prin faptul că, în trecut, un proiect de lege inițiat de ea prin care pleda pentru majorarea alocației copiilor la 700 de lei, nu a avut susținerea colegilor progresiști. Numai că, sentimentele pentru PSD vin în contradictoriu cu declarațiile recent făcute la adresa unor primari social/democrați.

Fosta șefă a Loteriei Române ped vremea când activa în Partidul Conservator condus, la acea vreme de Dan Voiculescu, a ajuns în Parlament ca deputat de Botoșani din partea PP-DD. În noiembrie 2014 a devenit membru fondator al Partidului Național Democrat. În 2015, Mincă a devenit membru al UNPR, iar acum va activa în PSD.

Redactor: Mihaela Ciorbaru