Depuneri de coroane în cinstea eroilor marinari

Statul Major al Forțelor Navale a organizat, astăzi, 14 august, o ceremonie militară și religioasă cu depuneri de coroane de flori, în memoria marinarilor dispăruți în adâncul apelor. Evenimentul s-a desfășurat la Monumentul Crucea Marinarilor de pe faleza din Constanţa.

Marinarii dispăruți de-a lungul timpului, au fost comemorați,  luni, la Constanța. Ceremonia a debutat cu prezentarea onorului de către Vice-Amiral Doctor Alexandru Mârșu, Seful Statului Major al Forțelor Navale și intonarea Imnului  Național ”Deșteaptă-te Române!”

Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, însoțit de un sobor de preoți militari, au oficializat sluijba de pomenire a eroilor marinari.

La activitățile desfășurate pe Faleza Cazinoului din Constanța au luat parte Răzvan Cuc,  Ministrul Transporturilor, Marius Horia Țuțuianu, preşedintele Consiliului Județean,  Ioan Albu, prefectul județului Constanța și reprezentanți ai ligilor și asociațiilor profesionale ale marinarilor, veterani de război dar și ofiţeri în rezervă şi în retragere.

Reporter: Ramona-Mary Manea ; Imagine: Adrian Florea