Depistați la frontieră

Poliţiştii de frontieră au depistat în apropierea graniței cu Bulgaria doi cetățeni turci și unul polonez care au încercat să intre ilegal în România. Persoanele în cauză au fost predate autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În apropierea frontierei cu Bulgaria poliţiştii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov – Garda de Coastă au observat trei persoane care se deplasau spre interiorul țării noastre pentru a ajunge în Germania. Prezenţa nejustificată în zonă, i-a determinat pe lucrători să-i ducă pe cei trei la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov pentru cercetări. Oamenii legii au stabilit că persoanele depistate sunt o femeie în vârstă de 21 de ani, copilul său de numai 5 luni, ambii cetățeni turci şi un cetăţean polonez în vârstă de 30 de ani.

În urma verificărilor întreprinse de către polițiști a fost identificat, la intrarea în ţară, un alt cetățean turc, în vârstă de 40 de ani. Acesta a declarat că i-a transportat cu maşina pe cei doi cetăţeni turci până în apropierea punctului de trecere a frontierei cu România.

În cauză sunt efectuate cercetări, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia. Cetățeanul turc este cercetat  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv complicitate la săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei. Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar. Cele trei persoane au fost predate autorităţilor bulgare pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Redactor: Cristina Niță