Depistarea cancerului printr-o simplă analiză

Vești bune pentru milioane de femei! A apărut testul revolutionar pentru depistarea rapidă a cancerului la sân. Acesta a fost prezentat în premieră de către cercetătorii germani, care au precizat că acesta poate identifica și alte mici tumori. Testul va fi lansat pe piață în a doua jumătate a acestui an.

O descoperire făcută de către cercetătorii germani, din cadrul Spitalului Universitar Heidelberg, aduce speranţă în lumea medicală. Cancerul la sân ar putea fi detectat în curând mult mai ușor. Testul prezentat în premieră de către cercetători constă într-o analiză de sânge care poate identifica cu mare precizie dacă boala este prezentă în organism.

“Testul revoluționar nu este dureros și nu implică expunerea la radiații, ceea ce este un lucru excelent pentru organism. Ai nevoie de câțiva mililitri de sânge și se va putea efectua la orice laborator”, a declarat directorul departamentului de oncologie, Sarah Schott, din cadrul Spitalului Universitar Heidelberg

Reprezentanții Spitalul Universitar Heidelberg au declarat că testul este deosebit de benefic pentru femeile cu vârsta sub 50 de ani și pentru persoanele cu antecedente familiale de cancer mamar. Peste 900 de femei au fost studiate folosind noua metodă, dintre care 500 au avut cancer de sân și 400 au fost pacienți sănătoși. Astfel că, testul va fi pus în vânzare în cea de-a doua jumătate a anului curent.

Cei care l-au creat au declarat că nu doresc să reprezinte o concurență pentru metodele clasice de depistare a cancerului mamar, însă doresc să prevină din timp o evoluție grea a bolii.  Depistat în stadiu incipient, oamenii de ştiinţă spun că şansele de vindecare în cazul cancerului de sân sunt de 95%. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cancerul este a doua cauză cea mai frecventă de deces în Europa, cu peste 3,7 milioane de cazuri noi și 1,9 milioane de decese în fiecare an.

Redactor: Oana Jărloianu