Dependența de smartphone aduce nefericire

Conform unui studiu,realizat de cercetători d ela Universitatea din San Diego, adolescenții dependenți de smartphone sunt mai puțin fericiți decât cei care fac sport sau socializează în viața reală. În cazul copiilor care petrec în jur de 4-5 ore pe smartphone zilnic, există un risc mai mare de sinucidere.

Un studiu arată că adolescenții care petrec mai mult timp pe rețele de socializare, cu diverse aplicații de chat sau jocuri video sunt mai puțin fericiți decât cei care participă la activități sportive, sau interacționează cu alți oameni în lumea reală. Studiul a fost realizat de către Universitatea din San Diego. Psihologul Jean Twenge, autorul principal al studiului, spune că telefonul aduce nefericirea, nu invers.

”Deși acest studiu nu arată cauza, câteva alte cercetări au arătat că utilizarea mai frecventă a rețelelor sociale duce la nefericire, dar nefericirea nu duce la  utilizarea mai intensivă a rețelelor de socializare”, a spus Twenge.

În urma unui alt studiu, realizat de către Twenge pentru Centrul de Control și Prevenție al Bolilor, rezultă că numărul de sinucideri și depresii la adolescente crește proporțional cu  timpul pe care acestea îl petrec pe telefon. Acest lucru este alarmant, avânt în vedere că vârsta medie la care copiii primesc un smartphone este de numai 10 ani.

Conform datelor, copiii care petrec 4-5 ore pe smartphone zilnic au un risc de sinucidere cu 71 mai mare, indiferent dacă se uită la filmulețe haioase sau orice altceva. Se pare că timpul este cel care contează și nu conținutul sau tipul de activitate întreprins pe telefon.

Redactor: Isabela Boantă