Dependența de droguri distruge vieți

Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constanța continuă seria de acțiuni proactive pe linia consumului de plante etnobotanice. Campania „Dependenti de Libertate” se adresează elevilor din liceele constănțene si vizează informarea acestora cu privire la riscurile consumului şi traficului de droguri.

Dependența, un cuvânt din ce în ce mai utilizat în zilele noastre. Chiar dacă este o realitate crudă, foarte mulți tineri continuă să cadă pradă consumului de droguri. În acest sens a fost lansată campania „Dependenți de libertate„ pentru informarea, sensibilizarea şi conştientizarea tinerilor asupra riscurilor consumului şi  traficului de droguri.

Pentru a-i ajuta pe adolescenţi să construiască o imagine realistă a viitorului tragic ce îi aşteaptă dacă devin consumatori şi traficanţi de astfel de substanţe, au fost folosite experiențele traumatizante ale unor foști consumatori de drogri privati de libertate pentru astfel de infracțiuni.

Poveştile de viaţă ale deținuților din cadrul penitenciarului și felul în care acestea le-au schimbat modul de a privi lucrurile din punct de vedere al consecintelor juridice şi sociale ale consumului de droguri, sunt o adevărată lecție de viață.

Potrivit inițiatorilor proiectului, în acest mod, tinerii și-ar putea dezvolta sentimentului de responsabilitate pentru propriile decizii și să aleagă apoi un stil de viaţă sănătos. „Dependenți de libertate„ este un proiect implementat de  Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constanța în colaborare cu Penitenciarul Poarta Albă, Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.