Demonstrații Kung Fu, la Medgidia

Festivități de Ziua Internațională a Kung Fu, la Medgidia. Zeci de sportivi s-au adunat, weekendul trecut, în Parcul 1 Mai din localitate, pentru a prezenta tehnici de baza din Kung-Fu. Au participat elevi ai şcolilor tradiţionale Shaolin din Medgidia, Constanța, Cernavodă și Mihail Kogălniceanu. Au fost prezentate tehnici de autoapărare, lupta cu bastonul cu două segmente, dar și meciuri demonstrative de luptă cu proiectări.

KungFu numit și GongFu sau Wushu reprezintă ansamblul stilurilor de luptă dezvoltate de-a lungul istoriei în China, clasificate după trăsăturile comune și identificate în funcție de familiile, sectele sau școlile unde au apărut. De ziua internațională a Kung fu, anul acesta sportivii şi antrenorii din judeţul Constanţa s-au reunit la Medgidia, în Parcul „1 mai”.

Spectatorii au putut urmări demonstrații ale tehnicilor de baza din Kung-Fu, ale şcolilor tradiţionale Shaolin, lupte cu bastonul cu două segmente, tehnici de autoapărare, dar și meciuri sportive demonstrative de luptă cu proiectări.

Copiii spun că practicarea Kung Fu este un mod plăcut de petrecere a timpului liber și că datorită sportului, au mai multă energie și nu petrec foarte mult timp în fața gadget-urilor.

Manifestarea a fost organizată de Clubul Sportiv Silver Samurai din Medgidia și au participat sportivi de la CS Marea Neagră Constanţa, CSA Axiopolis Cernavodă, CS Comunal Mihail Kogălniceanu.

Redactor: Daniel Albu