Demisiile de după tragedie

„Îmi depun mandatul de premier. Rezist adversarilor politici, dar niciodată nu mă bat cu oamenii” este declarația premierului Victor Ponta în urma tragediei de la Clubul Colectiv, din Capitală. Demisia Prim-ministrului României a fost urmată de cea a primarului Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, care și-a cerut iertare tuturor celor pe care i-a dezamăgit pe perioada mandatului său.

Zeci de mii de români au cerut, într-un glas, demisia celor care se află la conducerea țării, după cea mai mare tragedie petrecută în România, de la Revoluție. Protestul de marți seara din Capitală a avut ecouri în toată țara, așa că politicienii au fost nevoiți să rupă tăcerea.

Premierul Victor Ponta și-a depus mandatul împreună cu întregul Guvern al României. Și numele vicepremierului Gabriel Oprea a fost pe buzele protestatarilor revoltați de situația de la Colectiv, dar și de cea a polițistului Bogdan Gigină, care și-a pierdut viața în timp ce asigura coloana oficială pentru politician.

„Aseara am avut o discuție cu Ponta […] și împreună am decis că trebuie să ascultăm glasul străzii, rațiunea românilor și că cea mai bună soluție este ca Ponta să-și depună mandatul. Era normal și corect să spună acest lucru. L-am susținut si cred că a procedat corect”, a declarat Gabriel Oprea.

Șirul demisiilor a fost întregit de primarul Sectorului 4 al Capitalei. Cristian Popescu Piedone și-a exprimat regretul pentru tragedia de vineri seară, din clubul Colectiv, și părerea de rău pentru “reacțiile din primele clipe de după tragedie”.

“Atunci când mii de oameni ies în stradă să-ți ceară să pleci și alte mii cer același lucru pe rețelele de socializare, e bine uneori să asculți”, a spus Piedone.

Președintele Klaus Iohannis va chema partidele la consultări și va propune, după discuții, un candidat pentru funcția de prim-ministru.

Candidatul pentru funcția de premier va trebui să primească validarea Parlamentului. În caz contrar, se va mai face o numire a unui candidat și dacă nici aceasta nu este confirmată de parlamentari, atunci Parlamentul se dizolvă.

Redactor: Andreea Barbu