Demisii la nivel înalt

Ministrul de Interne, Ioan Rus, dar și cel delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre au anunțat că renunță la funcțiile pe care le dețin. Dacă Rus a spus că a recurs la acest gest din cauza presiunilor făcute asupra lui, Dobre a invocat motive personale.

Ioan Rus şi-a motivat decizia prin presiunile făcute asupra sa şi a ministerului pe care l-a condus în urma referendumului din 29 iulie şi a polemicilor privind listele electorale.

Deși a ținut să le dea câteva sfaturi celor care s-au aflat în echipa sa la MAI, Rus a lansat atacuri dure la adresa lui Traian Băsescu și Crin Antonescu.

În afară de aceste declarații, Rus a anunțat că și ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, şi-a înaintat demisia din funcţie, însă acesta din urmă a precizat că a făcut acest lucru “din motive personale” şi că va comenta mai mult “altădată”. La scurt timp de la anunțarea demisie lui Ioan Rus, a venit și reacția președintelui interimar Crin Antonescu.

“Una peste alta, cred că existau motive ca Rus să demisioneze, care ţin de gestiunea pe care ministerul condus de domnia sa o avea de făcut pentru referendum. N-am avut cea mai mică discutie privată, nici oficială, cu domnia sa”, a spus Antonescu.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu