Demisii, excluderi şi ceartă cât cuprinde în PDL Constanța (VIDEO)

Demisii, excluderi şi ceartă cât cuprinde! Vorbim despre organizaţia locală a Partidului Democrat Liberal, tot mai fărămiţat după rezultatele alegerilor din 10 iunie. Conducerea judeţeană a trecut direct la restructurarea formaţiunii politice, în timp ce membrii acuză aceeaşi conducere de eşecul electoral. Toate aceste dispute vin cu doar câteva zile înainte de consiliul de coordonare judeţean, unde se va decide soarta PDL Constanţa.

Preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, a convocat luni o sedinţă de biroul permanent judeţean, unde s-a votat, în absenţă, exluderea din partid a mai multor membri, acuzaţi de conducere ca fiind vinovaţi pentru eşecul alegerilor. Prima pe lista celor „înlăturaţi” este chiar preşedintele organizaţiei municipale a Partidului Democrat Liberal, Maria Stavrositu, iar  în locul acesteia a fost numit, interimar, deputatul Constantin Chirilă.

Nici Mihai Petre, un rival declarat al lui Gigi Chiru, nu a scăpat de „pedeapsă”. Biroul Permanent judeţean a decis, cu 17 voturi pentru şi două abţineri, excluderea acestuia din partid. În replică, Petre a declarat că decizia nu a fost statutară şi aceasta nu se poate realiza decât în cadrul Consiliul de Coordonare Judeţean, care va avea loc duminică.

Acelaşi Birou Permanent judeţean a votat susţinerea preşedintelui Christian Gigi Chiru pentru continuarea mandatului. Între timp însă, tot mai mulţi membri cer demisia acestuia pentru rezultatele slabe pe care le-a obţinut la alegerile locale.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Iulian Virlan