Demersuri pentru reabilitarea litoralului Mării Negre

Proiectul dedicat reabilitării și reducerii eroziunii costiere a litoralului a fost reluat. Ofertele pentru realizarea proiectului au fost depuse, iar acestea vor intra în evaluare, incepand de astazi.

Proiectul de reabilitare a litoralului românesc dedicat reducerii eroziunii costiere de la Marea Neagră atrage oferte din partea unor mari companii din lume provenite din Olanda și China. Administrația Națională „Apele Române” a demarat în luna octombrie a anului trecut procedurile pentru începerea proiectului. După o stagnare în care procedura a fost oprită,  s-a reluat depunerea ofertelor, iar începând cu data de 4 aprilie, acestea vor intra în evaluare. Lucrările vizează o suprafață de protecție și reabilitare a 30,54 de km de plajă, fiind incluse cinci loturi de plajă:

  • zona Stăvilarelor Edighiol și Periboina,
  • zona Mamaia,
  • zona Tomis (Casino),
  • zona Agigea,
  • zona Eforie.

Proiectul are o valoare estimată fără TVA de 700 de milioane de lei. De asemenea beneficiază de finanțare nerambursabilă europeană de 600 de milioane de lei și contribuție proprie a statului roman, în cuantum de 100 de milioane de lei. Investiția trebuie finalizată în maximum 36 de luni de la semnarea contractului.

Redactor: Zarif Armanbet