Delta Dunării rămâne una dintre principalele atracții turistice din ţară

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LblsmiUgJmk[/youtube]Delta Dunării rămâne una dintre principalele atracții turistice din ţară, fie că vorbim de turiştii români sau de cei de peste hotare. Asta pe lângă clasicul litoral, cel care, de la an la an, aduce cei mai mulți turiști şi bani.
Turiștii care vin în zona dobrogei preferă să viziteze pentru o zi mănăstirile și locurile istorice de aici. Mai exact, vorbim despre Cetatea Histria și Cheile Dobrogei, Dervent sau Adamclisi. Totuși, cei mai mulți preferă delta dunării. Și aici este vorba despre două categorii de vizitatori : pe de o parte pescarii, pe de altă parte cei care vor să admire peisajele, păsările și sălbăticia zonei. Pentru destinațiile turistice preferate ale românilor, agențiile de turism au pregătit o serie de oferte.

În funcție de vârstele turiștilor, atracțiile sunt diferite. Dacă de exemplu festivalul de film sau taberele atrag copiii și tinerii, cei mai bătrâni așteaptă ofertele pentru toate buzunarele, în timp ce populația activă cheltuie cel mai mult. În fruntea destinațiilor turistice preferate ale românilor se află bineînțeles litoralul, zona care aduce cei mai mulți turiști, dar și cei mai mulți bani, în timpul sezonului estival.

Reporter: Alexandra Uveghes ; Imagine: Matei Ghioc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.