Delfinii, Ni-Ni și Chen-Chen, în pericol

Incident periculos în acest sfârșit de săptămână, la Delfinariu. Viața celor doi delfini, Ni-Ni și Chen- Chen, a fost pusă în pericol de către 3 tineri cu exces de zel, membri  ai unor organizații conservaționiste. Gestul celor trei a fost un mod de a protesta împotriva delfinariilor.

Week-end cu peripeții la Delfinariu. Una dintre reprezentațiile de sâmbătă, a fost perturbată de un incident periculos. În timpul demonstrațiilor, trei persoane din rândul vizitatorilor au sărit în bazinul delfinilor, punând în pericol viața animalelor. Ba mai mult, au aruncat peşte în apă, iar Ni-Ni şi Chen-Chen s-ar fi putut răni, dacă se duceau să îl mănânce de pe fundul bazinului.

Un protest care în ţări ca Anglia, de exemplu, a reuşit să închidă delfinarii. Pe pancartele ţinute de protestatari scria “Marea e casa delfinilor” sau “Chen -Chen şi Ni-Ni suferă pentru distracţia voastră”. Poftit să iasă din bazin, unul dintre băieţi a răsturnat găleata cu peşte, iar lumea l-a fluierat.

Protestatarii au fost scoşi din bazin cu ajutorul poliţiei și duși la secţia de poliție. Este de știut faptul că, delfinii născuți și crescuți în captivitate, nu ar supraviețui în libertate.

Animalele din delfinarii și grădini zoologice sunt utile pentru că ajută la stabilirea legăturilor dintre om și animal.

Administraţia Delfinariului spune că va încerca să întăreasca paza. Cei trei activişti au fost amendaţi cu 1500 de lei fiecare.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea