Delfinii intră la iernat

Toamna blândă de care avem parte zilele acestea dă posibilitatea animalelor să se pregătească mai bine pentru iarna care vine. Acest lucru se întâmplă și la Delfinariul din Constanta unde pregătirile sunt în toi pentru delfinii care intră la iernat.

Mamiferele trec acum la un alt regim de hrană, fac mai puțin efort, li se scade temperatura apei și vor primi mai multe vitamine.

A fost o vară lungă pentru cei doi delfini de la Constanta, cu multe reprezentații în care i-au încântat pe turiști. Septembrie a fost ultima lună plină cu public, iar la finalul ei Ni-Ni și Chen-Chen le-au dat de înțeles instructorilor că ar vrea o vacanță.

De pauza delfinilor au profitat și biologii care au găsit ocazia să facă acum pregătirile pentru iarnă: schimbarea apei, curățarea bazinului și scăderea treptată a temperaturii.

Nu doar temperatura apei și a mediului ambiant se schimbă pentru delfini, ci și meniul zilnic. Mamiferele vor mânca puțin mai mult ca de oobicei, tocmai pentru a face față mai bine frigului din anotimpul rece, asemeni delfinilor din mări și oceane. Fiecare salt al lor, necesită o cantitate uriașă de energie pe care trebuie s-o ia din hrană. Ni-Ni și Chen-Chen mănâncă 5 specii de pește, în mod curent: printre ele se numără sprotul și baby hering, însă delicatesa e alta.

În lunile de iarnă Delfinariul va fi deschis publicului doar sâmbăta și duminca.

Redactor: Cristina Niță