Delfinariul din Constanța și-a marit familia

Veste bună pentru Delfinariu  după moartea leului de mare, Johnny. Acesta  își marește familia ,doi pui de focă au fost aduși astăzi la Constanța. Este vorba despre un mascul şi o femelă care vor întregi familia Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

După ce la începutul lunii noiembrie primeam vești proaste din partea conducerii Delfinariului, precum că Johnny, leul de mare care i-a încântat ani de zile pe vizitatori, a murit  la vârsta de 21 de ani, din cauza unei boli cronice, acum iubitorii de animale au parte de o surpriză de proporții. Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturi  are două noi vedete . Este vorba despre o pereche de foci din Marea Baltică, un mascul și o femelă.

Femela a fost născută în captivitate iar masculul în libertate. Puii de focă  au fost aduse din Lituania . Cu toate că prețul unei foci din această specie variază între 4 și 5 mii de euro, cei doi nou veniți au costat cu mult mai puțin .

Cele 2 exemplare vor locui într-unul dintre cele 2 bazine noi ale Delfinariului. Conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii vine și cu alte vești bune.

Cu ocazia zile Naționale, Delfinariul Constanța vă invită la spectacol unde cele 2 vedete, delfinii NI-NI ȘI CHEN-CHEN vă vor încânta cu  acrobațiile lor.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea