Definitivat rușinos

O replică simplă, de care ar fi trebuie să țină cont și profesorii, însă, ca și mulți dintre elevii pe care probabil i-au învățat și au picat Bac-ul, și unii dascăli se află pe lista celor care nu au luat examenul de definitivat. Mai trist este că mai mulți profesori au luat note rușinoase, care le pătează numele de îndrumător pentru viitorul unui copil.

Și cum pot face profesorii asta, când, spre exemplu, o profesoară din Argeș care îi învață pe liceeni matematică, a luat la examen 4 puncte și 15 sutimi. Și ponderea între notele mici și cele maxime este foarte mare, pentru că numai 25 profesori din toata țara au fost de nota zece. Și cei din minister, parcă nu văd realitatea și spun că

Parcă nici ministrul Educației nu vede unde este problema, pentru că în opinia sa, rata de promovabilitate de 65 la sută este decentă, însă Ecaterina Andronescu vrea mult mai mult de la profesori. De la anul cine vrea sa treaca examenul, sa obtina minimum 8.

În plus, si scolarilor li se pregatesc schimbari. Dupa ce oficialii de la educatie au facut mare tam-tam si au decis ca toti elevii de la gimnazial sa faca 9 clase, Andronescu modifica iar legea  – clasa a 9- a ramâne batuta în cuie la liceu.

Sa nu credeti ca profesorii care au esuat lamentabil la definitivat ies din sistem. Dascalii de nota 4, vor preda în continuare limba româna ori matematica. Legea le permite dascalilor care nu promoveaza din prima sa repete pâna la 7 ani la rând definitivatul.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu

2 thoughts on “Definitivat rușinos

  • 28 iulie 2012 at 18:42
    Permalink

    toate ca toate, sa modifice examenul de titularizare si sa reintroduce si primele doua subiecte la examen….

    cum poti avea pretentia de la un viitor profesor sa proiecteze o unitate de invatare, cand acesta nici nu stie cum arata un manual? 🙂

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.