Declaratii șocante despre incendiul de la Beirut

La doi ani de cand trei tinere au murit arse de vii in restaurantul din Constanta, singura supravietuitoare a incendiului de la Beirut rupe tacerea. Desi s-a ascuns pînă acum atît de ochii presei cît și ai familiilor celor trei colege dansatoare, Nicoleta Buirenco a facut primele declaratii despre ce s-a intamplat, in fata magistratilor.

Cu zambetul pe buze si cu privirea inainte – asa a aparut singura dansatoare supravietuitoare incendiului de la Beirut (Nicoleta Buirencu) in fata magistratilor, care au obligat-o sa se prezinte la instanta. Un singur lucru da de gol trauma prin care a trecut in urma cu doi ani – umarul stang, care are si acum cicatricile provocate de foc.

Nimic n-a spus supravietuitoarea incendiului in fata rudelor fetelor decedate. Nici macar un salut. Nici un cuvant de consolare, nici o parere de rau.

Imediat ce a ajuns in fata judecatoarei, Nicoleta Buirencu a povestit cum s-a intamplat totul, in sambata neagra. Era in vestiar la etaj cu cele trei colege in momentul in care s-a declansat iadul.

„La un moment dat s-a stins becul iar dupa cateva secunde am intrebat de ce s-a luat curentul. Apoi a aparut ceva ca o plapuma, ceva incins si am inceput sa strigam. Nu era nici o fereastra, nicio raza de lumina. A inceput apoi lupta, scapa cine poate”

sursa: declaratia Nicoletei Buirenco in fata instantei

Nicoleta Buirenco a fost singura din cele patru care a reusit sa gaseasca in cele din urma iesirea si cu un ultim efort sa fuga pe scari.

„Am tipat dupa ajutor, am simtit ca nu mai pot, am cazut si am spus – o sa mor aici. Nu stiu cine m-a scos, nu stiu cum am scapat”

sursa: declaratia Nicoletei Buirenco in fata instantei

Chiar daca a raspuns la toate intrebarile din sala de judecata, rudele fetelor care au decedat in vestiar spun ca Nicoleta le-ar fi putut salva si pe celelalte. Sunt convinse ca cea care a supravietuit ascunde inca multe mistere.

Redactor: Andreea Barbu