Declarații false pentru ajutor la încălzire

Aproximativ 3700 de constănțeni au beneficiat ilegal de subvenție la încălzire. Aceștia au declarat în cererile pentru obținerea subvențiilor date false cu privire la veniturile familiei, ori au omis să declare că dețin proprietăți și autoturisme de lux. Primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău dă asigurări că toți vor fi puși să dea banii înapoi.

Constănțenii fac orice ca să aibă facturi cât mai mici la întreținere. Anul trecut, aproximativ 3700 de familii din oraș au dat date false cu privire la veniturile familiei și la proprietățile pe care le dețin. Curtea de Conturi i-a identificat pe cei care au obținut subvenții la încălzire în mod fraudulos, iar edilul Decebal Făgădău promite că aceștia vor fi obligați să înapoieze sumele primite de la autorități.

Asociațiile de proprietari acuză că cei care erau surprinși în ilegalitate nu erau trași la răspundere, ci doar nu mai primeau subvenție lunile următoare. Mai mult decât atât, ei nu erau obligați să înapoieze banii pe lunile în care au beneficiat în mod ilegal de ajutorul de încălzire.

În altă ordine de idei, municipalitatea constănțeană va definitiva, cel mai probabil la începutul lunii viitoare, prețul gigacaloriei, dar și modul în care vor fi acordate subvențiile. În acest context, asociațiile de proprietari au cerut ca studenții care au închiriat apartamente să nu mai primească ajutor la încălzire.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea