Decizie fără precedent în fotbalul românesc

Curtea de apel București s-a pronunțat astăzi în procesul în care Clubul Universitatea Craiova atacă decizia Comitetului executiv al Federației Române de fotbal de excludere. Curtea a dat dreptate grupării oltene și a anulat decizia de dezafiliere din 20 iunie 2011. Federația are drept de recurs în cinci zile.

Este o decizie fără precedent în fotbalul românesc, care poate antrena un val de schimbări majore și creia un precedent periculos, pentru cei care cred că sunt stăpânii supremi ai acestui sport și pot să ia orice decizii fără să țină cont de legile în vigoare. Adrian Mititelu a obținut o primă victorie, în războiul pe care îl poartă cu Mircea Sandu și Mitică Dragomir și pare hotărât să meargaă până la capăt, el solicitând și importante daune materiale. Craiova a pierdut, datorită  deciziei Comitetului executiv, o sumă mare de bani, jucătorii ei fiind declarați liberi de contract.

Dacă decizia tribunalului rămâne definitivă, membrii Comitetului Executiv sunt buni de plată și este vorba de peste 35 de milioane de dolari. Cel puțin la atât consideră patronul oltean că se ridică prejudiciu.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Nicu Dolea