Decizia magistraților, în dosarul lui Ludovic Orban

O parte din convorbirile din dosarul lui Ludovic Orban vor fi ascultate, în sala de judecată de la Instanța Supremă. Decizia a fost luată de magistrați, în urma unei solicitări făcute de procurorii anticorupție care au contestat achitarea decisă de prima instanță. Liderul liberal este acuzat de anchetatori că ar fi cerut bani de la omul de afaceri, Tiberiu Urdăreanu pentru a-și finanța aparițiile televizate din campania pentru localele de anul trecut.

Anchetatorii au cerut și au obținut ca înregistrarea discuțiilor purtate de Ludovic Orban cu Tiberiu Urdăreanu, cel care l-a denunțat în martie, anul trecut, să fie ascultate, în ședință publică.  La ultimul termen al procesului, Orban a dat, pe parcursul a trei ore, o amplă declarație, în fața Instanței, despre întâlnirile pe care le-a avut cu Urdăreanu in 2016.

Liderul PNL a mai spus că, din 24 martie până pe 11 aprilie, a existat un mandat de ascultare pe numele lui, dar nu a rezultat nicio probă care să arate că a încălcat legea.

Procesul se află în faza de apel, după ce Ludovic Orban a fost achitat în primă instanță pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței, în scopul obținerii unor foloase necuvenite.

Pe data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban i-ar fi pretins lui Urdăreanu suma de 50.000 euro în numerar. Astfel, liderul PNL  a arătat faptul că are un buget de campanie limitat și că dorește “să aibă canale deschise” pe anumite posturi de televiziune.

Redactor: Lavinia Barbu