Decizia e în mâinile CCR-ului

Tensiuni între Traian Băsescu și Victor Ponta. Șeful statului a sesizat Curtea Constituţională cu privire la conflictul juridic de natură constituţională privind reprezentarea României la Consiliul European din 28 iulie. Judecătorii vor lua miercuri în discuție sesizarea lui Traian Băsescu.

În ceea ce privește cine pleacă la Consiliul European, adică ori Traian Băsescu, ori Victor Ponta, președintele Senatului, Vasile Blaga e ferm în declarații.

Președintele Camerei Deputaţilor. Roberta Anastase, este de părere că atât președintele cât și premierul au dreptul de a merge la Bruxelles, iar singura instituție care poate rezolva conflictul este Curtea Constituțională.

Social-democraţii susţin că preşedintele ar trebui să se bată cu Parlamentul, nu cu premierul.

Liderii PDL susţin că gestul preşedintelui este unul normal.

Preşedintele i-a transmis premierului printr-o scrisoare pe 20 iunie, că nu poate reprezenta România la Consiliul European şi ca dacă îşi va însuşi atribuţiile prezidenţiale ar putea răspunde în faţa legii. Prin urmare, șeful statului s-a ținut de cuvânt și a sesizat Curtea Constituţională cu privire la intenția lui Ponta de a pleca la Bruxelles, pe 28 iulie. Judecătorii vor lua miercuri în discuție sesizarea lui Traian Băsescu.

Pentur mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Raluca Damian