Decesele provocate de gripă, în creștere în România

Numărul cazurilor de gripă apărute în România este în creștere, înregistrându-se, deja, douăzeci de decese. Cadrele medicale sunt în alertă, carantina fiind impusă în mai multe spitale din țară și din București.

Pericolul gripei este din ce în ce mai mare în România, acestuia căzându-i, deja, victime douăzeci de persoane.

Ultimul caz de deces înregistrat l-a reprezentat o persoană de sex feminin, în vârstă de 63 de ani. După ce în prima fază bolnava s-a tratat acasă cu antibiotice, aceasta a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad mult prea târziu, prezentând, deja, probleme respiratorii severe. Internată în 3 februarie cu simptomatologie de gripă sezonieră de tip B, pacienta a murit în seara zilei de 11 februarie, din cauza complicațiilor apărute, aceasta intrând în stop cardiorespirator și nemaiputând fi resuscitată. Testele de laborator realizate la Institutul Cantacuzino au dovedit că pacienta fusese infectată cu virusul gripal de tip B.

În ultimele zile, analizele efectuate de același institut au mai atestat existența, la nivelul județului Arad, a altor cinci cazuri de gripă de tip B și a unuia de tip A. Pacienții în cauză nu fuseseră vaccinați antigripal.

Pentru alți doi pacienți se așteaptă rezultatul analizelor de laborator, care va confirma sau nu suspiciunea de gripă.

Redactor: Mihaela Țânțaru